راه اندازی نانوایی | صفر تا صد شغل نانوایی

راه اندازی نانوایی از آن دسته ایده‌های جذاب برای کارآفرینان علاقه‌مند به پخت  کیک و نان است که به لطف طعم‌ها و مزه بی نظیرشان طرف‌داران خاص خودشان را پیدا کرده‌اند. اگر شما هم عاشق پخت انواع نان هستید، می‌توانید استعداد خود را با راه اندازی نانوایی شکوفا کنید. شروع یک کسب‌وکار یعنی شروع یک ریسک. در این مقاله از گروه نرم افزاری محک، به بررسی مراحل راه اندازی نانوایی می‌پردازیم.

نانوا کیست؟

نان، کیک، کلوچه، شیرینی و …تنها بخشی از خلاقیت‌های خوشمزهٔ یک نانوا هستند. همان‌طور که می‌دانید به آن دسته از غذاهایی که پایه آنها از آرد و آب تشکیل شده است، نان می‌گویند. نان‌ها با استفاده از روش‌های مختلف مانند پختن، بخارپز کردن یا سرخ کردن خمیری متشکل از آرد و آب به دست می‌آیند. خمیرها علاوه بر آرد و آب به نمک و ماده‌ای برای ور آمدن نیز نیاز دارند. یک نانوا مواد اولیه را طبق دستورالعمل‌های خاص مخلوط کرده و نان‌های منحصر به فرد می‌پزد. نان‌های پخته شده توسط خواروبار فروشان، عمده فروشان، رستوران‌ها و خدمات غذایی سازمانی به فروش می‌رسد. نانوایان اغلب صبح زود، اواخر عصر، آخر هفته‌ها و تعطیلات کار می‌کنند. این افراد زحمتکش، برای طولانی مدت در محیط‌های بسیار گرم می‌ایستند وبا انواع ابزار و ماشین آلات سر‌و‌کار دارند.

 

راه اندازی نانوایی در 8 مرحله:

در حال حاضر که مشغول مطالعه این مقاله هستید، شما ایده‌ای عالی برای شروع یک کسب و کار را در دست دارید. پس برای برداشتن قدم بعدی آماده هستید. فرایند راه اندازی نانوایی چیزی فراتر از ثبت آن در مراکز رسمی است. گروه نرم افزاری محک مراحل راه اندازی نانوایی را برای شما گردآوری کرده است. این مراحل تضمین می‌کند که نانوایی جدید شما به درستی ثبت گردد و از نظر قانونی هیچ منعی نداشته باشد.

 

مرحله 1: برنامه ریزی برای کسب و کار

همیشه داشتن یک برنامه روشن  برای موفقیت یک کارآفرین ضروری است. داشتن طرح تجاری به شما کمک می‌کند تا ویژگی‌های کسب و کار خود را ترسیم کرده و برخی ناشناخته‌ها را کشف کنید. چند موضوع مهم که باید در نظر گرفته شود عبارت‌اند از:

  • انتخاب نوع نانوایی که می‌خواهید راه اندازی کنید.
  • انتخاب نوع نانی که می‌خواهید بپزید.
  • بررسی هزینه راه اندازی نانوایی.
  • بررسی درآمد نانوایی.
  • کسب مهارت‌های مورد نیاز برای شغل نانوایی.

از انواع نانوایی چه می دانید؟

نوع نان و نوع نانوایی از عوامل تعیین کننده در برآورد هزینه‌های راه اندازی است. در ادامه به معرفی انواع نانوایی‌ها می‌پردازیم:

نانوایی خرده فروشی

این نانوایی‌ها از رایج‌ترین انواع نانوایی‌ها هستند که نان‌های پخته شده را به صورت مستقیم به مشتریان ارائه می‌کنند. اکثر نانوایی‌های خرده فروشی در پخت یک نوع نان مهارت دارند. نانوایی خرده فروشی نیز خود به انواع زیر تقسیم می‌شود:

  • نانوایی‌های معمولی
  • نانوایی‌های سیار: در این نوع از نانوایی‌ها، این وسایل نقلیه هستند که نان را به دست مشتری می‌رسانند. اکثر نانوایی‌های سیار، نان‌های خود را قبل از زمان تحویل در یک آشپزخانه یا نانوایی خانگی پخت می‌کنند.
  • نانوایی های تخصصی: در این نوع از نانوایی ها، نانی خاص پخت می‌شود. مثلا نان فاقد گلوتن را فقط در این نوع از نانوایی ها پیدا خواهید کرد.
  • کافه نان: کافه نان ترکیبی از کافه و نانوایی است که فضایی برای نشستن دارد و محصولات پخته؛ مانند انواع نان، کیک و شیرینی را به همراه نوشیدنی‌ها برای مشتریان سرو می‌شود.

نانوایی عمده فروشی

این نوع از نانوایی‌ها، نان‌های پخته شده را به صورت مستقیم به مشتریان عرضه نمی‌کنند، بلکه آنها را برای فروش به  فروشگاه‌های مواد غذایی، رستوران‌ها و کافی‌شاپ‌ها می‌فرستند. هزینه راه اندازی این نوع از نانوایی بالا است.

از انواع نان در ایران چه می‌دانید؟

پس از انتخاب نوع نانوایی که می‌خواهید راه اندازی کنید، نوبت به شناخت انواع نان برای پخت می‌رسد. از پرطرف‌دارترین انواع نان در ایران می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نان سفید:

برای تهیه نان سفید از آرد سفید استفاده می‌شود. این دانه‌های غلات هستند که باعث تهیه آرد سفید می‌شوند.

  • نان قهوه‌ای:

در تهیه نان قهوه‌ای از دانه سبوس و پوسته آن استفاده می‌شود. به همین دلیل به آن نان قهوه‌ای می‌گویند.

  • نان کامل:

در پخت نان کامل از نوعی آرد شامل دانه کامل گندم (به همراه سبوس) استفاده می‌شود.

  • نان جوانه گندم:

در این نوع نان در هنگام پخت، پودر جوانه گندم استفاده می‌شود.

  • نان غلات:

آرد نان غلات قهوه‌ای رنگ است و انواع غلات به صورت دانه کامل (پوسته به همراه دانه) به آن اضافه شده است.

  • نان لواش:

نان لواش از پر طرف‌دارترین نان‌ها در ایران است که از آرد، آب، خمیر مایه و نمک تهیه شده است. این نوع نان بسیار نازک و تخت و نرم است و گاهی برای خوش طعم کردن آن از سبوس هم استفاده می‌کنند. این نان بسیار نازک است و در زمان خشک شدن بسیار شبیه تورتیلا می‌شود. این نان به محض قرار گرفتن در جریان هوای تازه به راحتی و سریع خشک می‌شود.

  • نان سنگک:

این نان دارای ضخامت بیشتری نسبت به لواش است و فقط  درایران پخت می‌شود. به نان سنگک نان خمیری نیز میگویند.

  • نان بربری:

نان بربری به نسبت به سنگک و لواش سفت‌تر است. خمیر این نان مانند سنگک ور آمده است. تاریخچهٔ این نان متعلق به قبیله‌ای عشایری بنام بربر است که توسط یکی از شاهان قاجار در سده گذشته به جنوب تهران آمده‌اند.

  • نان روغنی:

نان روغنی بنام نان خشک هم شناخته می‌شود. این نان از خمیر فطیر به همراه نان روغن گوسفندی تهیه می‌شود و پس از پخت، خشک و ترد شده و حالت بیسکویتی به خود می‌گیرد.

نان روغنی به دو صورت پخت می‌شود: در یک روش پخت از کنجد استفاده می‌شود و در روش  دیگر از شیره انگور و شکر.

  • نان شیرمال :

بافت نان شیرمال درست مانند کیک بسیار ظریف و نرم است. اغلب نان شیرمال را در عید می‌پزند.

  • نان گُلاج :

پخت نان گلاج در ناحیه مازندران و گرگان متداول است و به لحاظ شکل و بافت مثل نان بربری می‌باشد. ضخامت این نوع از نان در حدود 4 سانتی متر است.

  • نان سبوس دار:

نان سبوس دار یکی از غنی‌ترین نان‌ها است. این نان به طور متوسط دارای دو برابر ویتامین، مواد معدنی و مواد فیبری به نسبت نان سفید است. فیبر موجود در نان‌های سبوس دار برای رفع یبوست مفید است و علاوه بر آن بقیه مریضی‌های میکروبی روده را از بین می‌برد و سیستم ایمنی بدن را قوی‌تر می‌کند.

هزینه راه اندازی نانوایی چقدر است؟

هزینه راه اندازی نانوایی بسته به مدل کسب و کار بسیار متفاوت خواهد بود اما تقریباً برای هر فرد با هر میزان بودجه‌ای جایی در این حرفه وجود دارد. هزینه اولیه راه اندازی نانوایی به سبک کاری شما بستگی دارد. در واقع نوع دستگاه و نوع نانی که می‌خواهید پخت کنید، هزینه‌های شما را تعیین می‌کنند. طبیعتاً دستگاه طبخ نان لواش با دستگاه طبخ نان‌های تنوری متفاوت خواهد بود. در ادامه به بررسی انواع نان و تجهیزات مورد نیاز برای پخت آنها خواهیم پرداخت. اما به طور کلی با مشورت و استفاده از تجربیات افراد کارکشته در شغل نانوایی، هزینه کلی راه اندازی نانوایی به طور متوسط بین 100 تا 200 میلیون تومان برآورد شده است.

سرمایه لازم برای رهن و اجاره مغازه نانوایی

اجاره یا رهن مغازه کاملاً بستگی به خود شما دارد. برای خرید، رهن یا اجاره نانوایی بزرگ، به سرمایه بیشتری احتیاج دارید و با انتخاب مغازه‌ای کوچک‌تر می‌توانید سرمایه خود را صرف تبلیغات نانوایی کنید. انتخاب یک محیط مناسب با شرایط عالی و بازدهی بالا برای راه اندازی نانوایی از واجبات است. پس از خرید یا رهن مغازه خود، باید تمامی استانداردهای بهداشتی لازم مورد توجه وزارت بهداشت را رعایت کنید. به طور کلی حداقل هزینه‌ای که باید برای خرید یا رهن مغازه نانوایی کنار بگذارید، 80 میلیون تومان است.

متراژ مناسب برای نانوایی چقدر است؟

گروه نرم افزاری محک پیشنهاد می‌کند مکانی را برای تأسیس نانوایی خود انتخاب کنید که به اندازه ۴۵ تا ۶۰ متر متراژ داشته باشد و دارای آب، برق، گاز و از همه مهم‌تر لوله کشی شهری باشد. اگر قصد راه اندازی نانوایی کوچک را دارید بهتر است متراژی در حدود ٣۰ الی ۴۰ متر را در نظر بگیرید.

اما اگر کارآفرینی ریسک‌پذیر هستید، متراژی بزرگ‌تر برای نانوایی خود انتخاب کنید و سرمایه کافی برای خرید، رهن یا اجاره آن کنار بگذارید.

محل مناسب برای راه اندازی نانوایی کجاست؟

موقعیت جغرافیایی، موردی تأثیرگذار بر درآمد و میزان سود شما از نانوایی‌تان است. حساسیت به‌خرج‌دادن در انتخاب موقعیت مکانی مناسب منجر به فروش بالا و جذب مشتری می‌شود. مکانی را انتخاب کنید که شلوغ و پر رفت و آمد باشد. مثلاً راه اندازی نانوایی در محدوده بازارهای میوه و تره بار، مراکز خرید و فروشگاه‌های زنجیره‌ای و پارک‌ها بهترین گزینه است.

حتماً مکانی را برای راه اندازی نانوایی خود انتخاب کنید که در کنار داشتن جای پارک خوب، امکان تشکیل صف نان برای مشتریان وجود داشته باشد.

هزینه خرید تجهیزات راه اندازی نانوایی چقدر است؟

وجود تجهیزات و ابزارهای زیر برای پخت نان در نانوایی‌ها از واجبات است:

  • دستگاه کوره یا تنور نانوایی صنعتی

دستگاه پخت نان یا تنور نانوایی که با نام پرتابل نانوایی هم شناخته می‌شود یکی از دستگاه‌ها و تجهیزات پر کاربرد در راه اندازی و شروع کار واحد نانوایی است. انواع نان‌ها نظیر ؛ نان لواش، نان تافتون، نان بربری، نان شیرمال و حتی پیتزا را می‌توان با این دستگاه پخت.

برای پخت هر کدام از انواع نان کافی است چدنی تخصصی هر نان را بر روی این دستگاه نصب کنید. این بدان معنا است که دیگر نیازی به خرید دستگاه جداگانه برای پخت انواع نان ندارید. چدن‌های متفاوت با تولید حرارت متفاوت، نان‌های متفاوتی را تولید و طبخ می‌کنند.

به‌عنوان مثال برای تولید نان بربری و تافتون از چدن صاف استفاده می‌شود و برای تولید نان لواش آذری، چدن سوراخ‌دار را بکار می‌برند. چدن برجسته نیز در دستگاه تولید نان سنگک سنتی کاربرد دارد. این دستگاه به‌صورت صنعتی و نیمه صنعتی روانه بازار شده است.

  • دستگاه پهن کن (رول کن)

در راه اندازی اولیه شغل نانوایی خرید دستگاه پهن کن (رول کن) از واجبات نخواهد بود. اگر قصد دارید برای اداره نانوایی خود از نیروی انسانی کمتری استفاده کنید، این دستگاه را بخرید. این دستگاه علاوه بر صاف کردن خمیر برای طبخ نان‌هایی مانند لواش و تافتون،  به خمیر نیز فرم می‌دهد و در تولید نان‌های فانتزی نیز کاربرد دارند.

شاید این مقاله نیز برای شما مفید باشد.  راه اندازی مغازه پروتئینی در 7 مرحله
  • دستگاه چانه گیر

کوچک و بزرگ شدن نان‌های پخت شده در یک نانوایی از نظر ظاهری پسندیده نیست. اگر چانه نانوایی توسط دست گرفته شود، تشخیص وزن نانوایی سخت می‌شود. با خرید دستگاه چانه گیر، در تعداد نیروی انسانی مورد نیاز نانوایی صرفه جویی می‌شود و چانه‌هایی با وزن دقیق درست می‌گردد. همچنین به کار بردن این دستگاه باعث ایجاد بهداشت بیشتر می‌شود.

  • دستگاه خمیر همزن یا خمیرگیر

دستگاه خمیر همزن یا خمیر گیر از واجبات یک نانوایی است. شما می‌توانید شغل نانوایی را بدون دستگاه چانه گیر و پهن کن آغاز کنید اما نمی‌توانید از خرید این دستگاه صرف نظر کنید.

این دستگاه باعث تولید خمیر مخصوص طبخ نان می‌شود و سپس دستگاه پرتابل نانوایی با نقش مؤثر خود بکار می‌آید. جنس دستگاه خمیر همزن یا خمیرگیر از نوع آلومینیوم و استیل است.

  • خرید صندلی

 تعداد صندلی‌های مورد نیاز برای تأسیس نانوایی را متراژ مغازه شما تعیین می‌کند. اما به طور کلی هزینه خرید صندلی برای انتظار مشتریان چیزی در حدود 1 تا 1.5 میلیون تومان است.با خرید صندلی ، راحتی مشتریان را فراهم می‌کنید و جلوی تشکیل صف‌های طولانی را خواهید گرفت.

  • خرید کیسه پلاستیک

حدود 1 میلیون تومان از سرمایه شما به صورت ماهانه صرف خرید کیسه‌های پلاستیکی می‌شود. تمام مشتریان شما برای بردن نان به خانه به کیسه پلاستیکی احتیاج دارند.

  • خرید دستگاه نوبت دهی نانوایی:

سیستم نوبت دهی نانوایی برای مدیریت صف مشتریان روی کار آمده است. این سیستم به کامپیوتر وصل می‌شود و نیاز به هیچ گونه کابل کشی و تغییر در دکوراسیون برای نصب آن وجود ندارد.

  • خرید توری نان سردکن نانوایی:

توری نان سردکن نانوایی برای خنک کردن نان خریداری شده توسط مشتریان مورد استفاده می‌گیرد.

  • خرید ترازو:

خرید ترازو دیجیتال و وزن کردن مواد اولیه، از دهه 90 برای همه نانوایی‌ها اجباری شده است. پس خرید ترازو نانوایی را نیز در دستور کار خود قرار دهید.

  • خرید هواکش نانوایی:

خرید و نصب هواکش با مکش بالا در بالای دستگاه پخت نان از واجبات راه اندازی نانوایی است. دقت کنید که نصب توری جلوی دریچه‌های هواکش فراموش نشود.

بررسی هزینه‌های ثابت نانوایی

بسته به مدل کسب و کار خود، باید ماهانه هزینه‌ای را برای اجاره، آب و برق و آرد و سایر مواد غذایی در نظر بگیرید. شما باید بخش قابل توجهی از بودجه خود را برای حقوق و دستمزد خدمه فروش و نانواها کنار بگذارید.

گاهی اوقات محاسبات فیش حقوقی پرسنل نیز بسیار پیچیده و زمان‌گیر است و همچنین خطاهای محاسباتی نیز رخ می‌دهد. نرم افزار حسابداری محک و افزونه حقوق و دستمزد آن، شما را در انجام راحت این فرایند یاری می‌نماید. افزونه حقوق و دستمزد محک به شما کمک می‌کند که به راحتی روند صدور فیش حقوقی را در کم‌ترین زمان طی کرده و امکان نگهداری آن‌ها را برای ماه‌های بعد داشته باشید.

درآمد نانوایی چقدر است؟

درآمد نانوایی شما به عوامل زیادی نظیر کیفیت نان، اندازه مغازه، تعداد تنورها و مشتریان ثابت شما بستگی دارد. اما به طور کلی درآمد ماهانه نانوایی در تهران حداقل 30 الی 40 میلیون تومان خواهد بود.

 

مرحله 2: ثبت نام برای مالیات

امروزه تهیه و ارسال اظهارنامه مالیاتی برای تمامی اشخاص حقوقی با هر نوع فعالیت و هر نوع معافیت و مشوق مالیاتی (در صورت وجود) اجباری است. مراحل ثبت نام مالیات بر اساس رویکرد جدید سازمان امور مالیاتی به صورت تمام الکترونیکی بوده و نیاز به حضور فیزیکی در ادارات مالیاتی ندارد. کلیه مراحل ثبت نام مالیاتی به صورت الکترونیکی انجام می‌شود. مراحل مربوطه به شرح زیر می‌باشد:

  • پیش ثبت نام مالیاتی
  • صحت سنجی اطلاعات
  • تولید و ارسال اطلاعات کاربری
  • ثبت نام الکترونیک
  • اعتبارسنجی ستادی و میدانی اطلاعات و رسیدن به مرحله نهایی

 

مرحله 3: ایجاد حساب بانکی تجاری رسمی و دریافت کارت

در هنگام راه اندازی نانوایی، باز کردن حساب‌های بانکی و اعتباری اختصاصی در جهت حفاظت از دارایی‌های شخصی ضروری است. هنگامی که حساب‌های شخصی و تجاری شما با هم ترکیب می‌شوند، دارایی‌های شخصی شما (خانه، ماشین و سایر اشیاء با ارزش) در صورت شکایت از نانوایی شما در معرض خطر قرار می‌گیرند.

 

مرحله 4: خرید نرم افزار حسابداری نانوایی

ثبت مخارج مختلف و منابع درآمد برای درک عملکرد مالی کسب و کار شما بسیار مهم است. نگه داشتن حساب‌های دقیق به کمک انواع نرم افزار حسابداری، محاسبات مالیاتی سالانه شما را بسیار ساده می‌کند. با نرم افزار حسابداری فوشگاهی محک می‌توانید بدون محدودیت محصولات متنوع با دسته‌بندی مختلف تعریف کرده و به هر یک قیمت‌های متفاوت اختصاص دهید. شما می‌توانید مشتریان را گروه بندی کنید، اطلاعات مربوط به هر مشتری را ثبت، ویرایش و حذف نموده و نیز، اشتراک ایجاد کنید. همچنین می‌توانید سریع و راحت، برای چند مشتری به طور هم‌زمان فاکتور صادر کنید. حتی امکان سفارشی‌سازی و افزودن هزینه ارسال، حق سرویس، مالیات و… را نیز به فیش فاکتور خواهید داشت.

 

مرحله 5: دریافت جواز کسب نانوایی

پروانه کسب، مجوزی است که بر اساس مقررات قانون نظام صنفی با انگیزه شروع و ادامه حرفه یا کسب و کار، صادر می‌گردد. تأسیس نانوایی، نیازمند کسب مجوز و پروانه از اتحادیه نانوایان می‌باشد. دریافت جواز کسب نانوایی از طریق سایت ایرانیان اصناف امکان‌پذیر است و دارا بودن شرایط دریافت جواز کسب نانوایی الزامی است:

  1. پایبند بودن به دین اسلام و دارا بودن تابعیت جمهوری اسلامی ایران
  2. صدور جواز، صرفاً برای آقایان مقدور می‌باشد.
  3. داشتن توانایی جسمی بالا و حداقل 25 سال سن
  4. دارا بودن گواهی عدم سوء پیشینه کیفری و عدم اعتیاد و گواهی از وزارت بهداشت
  5. دارا بودن کارت پایان خدمت سربازی و یا ارائه معافیت دائم پزشکی
  6. متقاضی در شهر محل نانوایی، سکونت داشته باشد.

 

مرحله 6: تشکیل پرونده بیمه برای نانوایی

نانوایی شما علاوه بر جواز کسب به بیمه هم برای ادامه فعالیت ایمن احتیاج دارد. از مهم‌ترین اقداماتی که یک نانوایی تازه تأسیس باید انجام دهد امور بیمه‌ای و تشکیل پرونده بیمه نانوایی است. گرفتن کد کارگاهی اولین مرحله برای انجام امور بیمه‌ای نانوایی تازه تأسیس شما است. پس از آنکه کارفرما کد کارگاهی دریافت کرد می‌تواند با معرفی افراد شاغل در فروشگاه خود، لیست بیمه آنها را رد کند.

 

مرحله 7: راه اندازی نانوایی اینترنتی

یکی از سوالاتی که بسیاری از علاقه مندان به این حرفه ی خوش عطر و بو می‌پرسند این است که آیا امکان راه اندازی نانوایی اینترنتی و رساندن آنلاین نان به دست مشتریان وجود دارد یا خیر؟ در پاسخ باید بگوییم که بله امکان راه اندازی نانوایی اینترنتی برای شما وجود دارد. مشتریان شـما از یک محله و یا حتی یک شهر نخواهد بود بلـکه تمام کسانی که از بستر اینترنت استفاده می‌کنند، می‌توانند مشتریان نانوایی شـما باشند. وب سایت نانوایی باعث افزایش تعداد مشتریان شده و به رشد کسب و کار شما کمک خواهد کرد.

 

مرحله 8: تلفن نانوایی خود را راه اندازی کنید

راه‌اندازی تلفن برای مغازه نانوایی تان، به شما کمک می‌کند تا ارتباط بین خود و مشتریان را حفظ کرده و گاها به صورت تلفنی، سفارش بگیرید.

 

مهارت‌های لازم برای شغل نانوایی کدام است؟

افراد علاقه‌مند به شغل نانوایی می‌توانند با مدرک دیپلم یا حتی زیر دیپلم، اقدام به راه اندازی نانوایی کنند. قطعاً گذراندن دوره‌های تجربی و کاربردی در یکی از نانوایی‌های شهرتان می‌تواند در موفقیت شما تأثیرگذار باشد. برای اینکه بتوانید در شغل نانوایی فعالیت کنید باید برای دریافت مجوز بهداشت و کارت بهداشت نیز اقدام کنید. در تأسیس نانوایی یا استخدام نانوا، وجود کارت بهداشت  تأییدی بر سلامت نانوا از نظر عدم ابتلا به بیماری‌های انگلی واگیردار است. به صورت کلی، مهارت‌های لازم شغل نانوایی به شرح زیر است:

۱. رعایت بهداشت

۲. تشخیص مواد مرغوب برای پخت نان

۳. برقراری ارتباط مؤثر با دیگران

۴. ارتباط با مشتری

۵. آشنایی با قوانین بهداشتی

۶. آشنایی با نکات ایمنی

۷. خمیر گیری

۸. چونه گیری

وظایف اصلی شغل نانوایی چیست؟

یک نانوا با توجه به نوع نانی که می‌پزد، وظایف خاصی را دنبال می‌کند. در ادامه با برخی از وظایف اصلی یک نانوا آشنا می‌شوید:

  • الک کردن آرد قبل از پخت نان
  • خمیر کردن آرد قبل از پخت نان
  • بررسی کیفیت مواد
  • آماده کردن تجهیزات پخت نان
  • اندازه گیری و وزن کردن آرد و سایر مواد
  • تمیز و ضدعفونی کردن پاروهای نانوایی
  • جمع کردن سنگ‌ها در نانوایی سنگکی
  • نظافت فرها در نانوایی فانتزی
  • تمیز و ضدعفونی کردن دستگاه‌های پخت نان
  • تخمین زمان پخت مناسب نان و جلوگیری از سوختن آنها در اثر حرارت زیاد

 

معایب شغل نانوایی چیست؟

هر شغلی در کنار مزایای خود، معایبی را نیز به همراه دارد. نانوایی نیز از این قاعده مستثنی نیست. در ادامه به بررسی معایب شغل نانوایی می‌پردازیم:

  • قرار گرفتن در معرض حرارت بالای تنور نان پزی خصوصاً در فصول گرم
  • کمبود آب شدید بدن در اثر گرما و حرارت موجود در محیط نانوایی
  • نانواها باید ساعت 5 صبح مغازه را باز کنند و همین موضوع باعث کمبود خواب آنها می‌شود.
  • تمام نانواها در تمام طول روز سرپا هستند و همین موضوع دلیلی بر بروز بیماری‌هایی نظیر آرتروز، درد مفاصل و غیره است.
  • وجود رقبای زیاد در این حرفه

 

مدیریت هزینه‌ها با نرم افزار حسابداری نانوایی محک

تا به اینجا با نحوه راه اندازی نانوایی و مزایا و معایب آن آشنا شدیم. همیشه مدیریت هزینه‌ها در نانوایی برای فعالان این صنف با چالش‌های بسیار زیادی همراه است و محاسبه هزینه‌ها به صورت روزانه و ماهانه، کنترل میزان فروش، ارزیابی سود فروش، تشخیص فروش و درآمدها، برای فعالان این حوزه مشکل است.

با استفاده از نرم افزار حسابداری نانوایی محک می‌توان این کار را به راحتی انجام داد و ضمن نظم دادن به محاسبات حسابداری و اطمینان از عدم بروز اشتباه، سرعت فروش در نانوایی را بیشتر و اعتماد مشتری را نیز جلب کرد. امید است از راهنمای راه اندازی نانوایی ما برای کمک به اجرای موفقیت‌آمیز طرح تجاری مغازه خود نهایت استفاده را داشته باشید.

منبع: webstaurantstore

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شدبخش های مورد نیاز علامت گذاری شده است *

*